Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOUR DE PELSO 2011

 Ismételten eltelt egy év újra gyülekeztünk a Balaton Fövárosában Siofokon, hogy a kihívást jelentő versenyen eliduljon a 204 Km-es Tó kerülő versenyen valakiknek bringatúrán, rekord nevezés született 1980 össz induló ebből 266 Amatőr kupa induló.

 

 

nutrixxion-p026.jpg

 

 

nutrixxion-p037.jpg

 

Óriási tolongás előzte meg a rajtot, hogy nehogy úgy járjon mint tavaj aki nem emlékszik / már alassú rajtnál  szétszakadt a mezőny a nagy bekezdéstől /. Párás de nem meleg időben rajtoltunk , már a lassú rajton bukás történt és ez csak a kezdet volt mert egész versenyen bukás sorozatok voltak a mentők úgy forogtak, hogy rossz volt nézni. Az egyik korosztályos társamat  Benedek Pistát is kulcsont töréssel vitték a Veszprémi kórházba  beszéltem vele telefonon de csak repedés otthol lábadozik . A nagy tolongás szerintem azért van mert mint én is iparkodik előre mert már az első településen az emelkedőn szétszakad a mezőny, a következő szaggatós emelkedő a Keszthelyi ahol mindíg szétszakad. A csapatot három fő képviselte Labancz , Szabó L,és Márta Mihály képviselte, az előbb említett emelkedőn a két csapat társam is leszakadt, az északi oldalra érve már rendesen kisütött a nap a fátyolfelhő eltünt , az óriási menésben jutott eszembe 100Km elteltével , hogy még nem ittam egy kortyot sem már sokan a kulacsért nyúkáltak. Az új szabály szerint frissítőt kocsiból nem lehet föladni többen így én is a nyereg mögött még két kulacssal indultam / bár nem egyszerű kissé labilis és plussz teher az óriási menésben és melegben nem figyeltem, hogy utólsóként helyezkedek a mezőnybe. A tapasztalatom nem engedi meg , hogy hátul tartózkodjak mert ha valaki megszakítja a sort legtőbbszőr ott a vég hát így jártam / én hü.....  / Zánkánál akkora menés volt ott szakadt szét a sor köztök én is mint a képen is látszik.

 

 

nutrixxion-p454.jpg

 

 

A vetélytársammal Papp Zolival eggyütt megszakadtunk, én még éreztem tudok menni a megszakadt sort megkerülve próbáltam egyedül fölmenni elértem a kocsisort de a mezőny ismét elkezdett még jobban menni én 44Km/h sebességgel mentem és távolodtak Zoliék megfogtak de nem láttam erőt a csapatban a felzárkózáshoz és kiegyenesedtem, Hát kár volt mert felértek / pekk.../.

 

 

nevtelen.jpg

 

Miután visszavettem az iramból volt időm inni , enni órámat elemezni a hőmérséklet 34.8C, az átlag sebességem 43Km/h fölvettem egy kényelmes 34Km tempót egyedül hazaértem a végén verődtün hárman négyen.

Végül Labancz  5:29.43 a 118.

          Márta M  6:13.13 a209.

           Szabó L 6:27.52 a219.

Végszókén hát volt jobb, mert tavaj 4:50 -et mentem.

Hogy majd jövőre !?     meglátjuk.

 

nutrixxion-p662.jpg