Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOUR DE PELSO 2012

TOUR DE PELSO
 
Ismét elérkezett a leghosszabb hazai verseny, a csapat két fővel képviselte a szineinket Labancz I, Szabó L.
A verseny napján szélcsendes borult időre ébredtünk, az előre jelzések szerint eső várható, a rajthoz érve láttam már a depó eleje zárva volt rutinosan átemeltem a kerékpárom a korláton a mezőny elejére sokaknak furcsa volt de tudtam mennyi jelentősége van az élen rajtolásnak. Az elmult években előfordult, hogy jobb képességű versenyzők hátulrol rajtoltak hiszen úgy is lassú rajt van a rajt tán akkorát bekezdtek, hogy tolták maguk előtt a felvezető rendőröket. A hangos bemondó közölte tíz perc van a startig a mögöttem felsorakozó versenyzők jelezték a nyereg alatti kulacstartóm eggyik csavarja ki van lazulva meglepődve néztem hiszen kéthete így edzettem két tele kulaccsal hát ez nem jókor jött ,kerestem kinél van imbusz kulcs hát leszedtem. Ha fülledt meleg lessz akkor bizony szívás.
Elrajtoltunk mosz vigyáztak a lassú rajtra az éles rajtot követően elkezdődött a lósz parédé ebből tizenegy fös elmenés jött össze, megkezdődött az üldözés nagy tempónál valakinek durrdefektje lett a mezőny közepén óriási tömeg bukás, szerencsére megúsztam.Megérkeztünk az első emelkedőhöz már megkezdődött a lemorzsolódás.
A nagy tempó ellenére jól éreztem magam a táblás motoros jelezte a szökevények előnye már hat percre nőtt,
hatvan kilóméterhez közeledve tudtam mennikell a mezőny első harmadába mer jön a Fonyódi emelkedő nem olyan durva csak gyorsan szoktak menni hát 34km-es sebességgel robogtunk az emmelkedőre .Közben megérkezett az előre megjósolt esső. Elég könnyedén felértem a mezőnnyel az emelkedőre,megkezdődött az esőben száguldás a lejtőn 63Km/h sebességgel, a dombos területeken csúszós utakon nagy tömegben mindíg veszélyes hát bekövetkezett amitől tartottam, az út a megálló autóktrol összeszükült , fék oriási tömeges bukás
előttem mindenfelé repkedő emberek az út teljes szélességében "kicsi a rakás"éphogy megtudtam állni az utólsó versenyző utánn fölkaptam akerékpárt a kukoricáson át megkerültem a fekvő embereket. kissebb bolyokban megkezdödött a felzárkózás a talpon maradottak utánn, mindeki érezte hogy gyorsan kell menni , hogy ne zákózzak fel nyúlik a mezőny megy a szélezés, és a velejáró autóval ütközés én a 40 éves kerékpáros pályafutásom nem hiszem láttam ennyi bukást ez az öldöklő tempó már nekem sem esett jól kiborítottam Zánka körül órisi tempókban autó után stéherezve suhogtak mellettem.Összeverödött bolyban  értünk Siófokra, egy kilóméterrel a cél előtt sorompót kaptunk senki nem mert átmenni  /három percet álltunk/ mert a rendőrök is ott álltak.Szabó lászló nagyszerü idővel a középmezőnyben végzett .Összességében jóerőben vízhiányosan /de elég volt a csapadékos időben/jó helyezésse , jó idővel végetért a verseny.
A verseny lebonyolítás jónak mondható De azért a nevezési összegért amit kérnek azoknak a versenyzőknek semmi frissítő nem jár aki az átlagnál erősebbek és nem állnak meg a frissítő állomásnál míg a többiek az összes frissítő állomást végig eszik.
A második helyezésemért egy éremmel jutalmaztak meg / nem az anyagiasságom / csak hát?

eredmeny.jpg